Wie zijn wij

Arno & Chantal

Arno & Chantal

Samen met mijn man Arno zijn we de ouders van 5 volwassen kinderen

Ik heb mijn MBO-2 Zorg en Welzijn behaald en later mijn opleiding SPW-3 in Apeldoorn afgerond.

Ik heb inmiddels ruime ervaring als Gastouder en draag daarbij wekelijks de zorg voor de voor, na en tussentijdse opvang van 4 oppaskinderen. Een mooier vak als gastouder kan ik me niet voorstellen. We krijgen daar heel veel dankbaarheid en waardering voor terug. Graag willen we dat gevoel delen met andere mensen, door een koppeling tot stand te brengen tussen vraagouder en gastouder.

We zullen ons zeker met liefde en plezier gaan inzetten voor u en de gastouder en hopen daarmee mensen het gevoel te geven dat hun kinderen op een veilige basis zijn. Waar ze toch mee kunnen draaien in een gezin en de aandacht krijgen die voor kinderen oh zo belangrijk is. Je hebt echt direct contact met de dagelijkse bezigheden van het kind en maakt allerlei leuke dingen mee die aan het eind van de dag uitvoerig wordt besproken met de ouder of verzorger.

Chantal richt zich op de kennismakingen, het opstellen van het jaarlijkse Risico inventarisatie Veiligheid en Hygiëne, het aanvragen van een LRKP nummer op de opvanglocatie en de promotie in de zoekmarkt en Facebookpagina zodat hierdoor een duidelijk beeld ontstaat over de Gastouder en de opvanglocatie waar het jonge kind zijn of haar uurtjes door gaat brengen. Ook worden workshops en leerwegen aangeboden om op Gastouder gebied te blijven ontwikkelen. Stage plaatsen voor het middelbare beroeps onderwijs verzorgt zodat de nieuwe aankomende kinderverzorgsters voldoende ruimte krijgen hun opleiding af te ronden onder medewerking van onze Gastouders.

Arno staat de Gastouders en Vraagouders te woord en helpt bij het opstellen van een kostenoverzicht voor het aanvragen van de Kinderopvangtoeslag. Verzorgt de kassiersfunctie en het opstellen van de overeenkomsten.
Diana

Diana

Graag wil ik mij voorstellen. Ik ben Diana de Graaf en sinds enkele jaren versterk ik het Charno team. Ik neem de jaarlijkse Risico inventarisatie Veiligheid en Hygiëne af en de evaluatiegesprekken. Ik ben getrouwd met Richard en heb 1 dochter, Lisa, geboren 11 februari 1997. Ik heb 23 jaar in het verzekeringsvak gezeten. In 2011 heb ik de stap genomen om de opleiding Stressmanagement te volgen en sinds 1 januari 2013 heb ik met 2 collega’s een eigen praktijk in Breda. www.praktijkperspectief.com.

De afgelopen jaren ben ik ook als vrijwilliger werkzaam geweest bij School’s Cool en Stichting ES. School’s Cool is voor het begeleiden van kinderen die van de lagere school naar het voortgezet onderwijs gaan en daar meer begeleiding bij nodig hebben. Stichting ES is een on-line, kosteloze hulpverlening voor iedereen die even emotionele steun nodig heeft.

Ik vind het ontzettend leuk om te zien hoe dat iedere gastouder het op zijn eigen manier doet en invulling geeft aan het gastouderschap. De ene gastouder heeft een aparte ruimte voor de opvang en bij de andere opvang wordt de eigen woning gebruikt. Zo is de ene gastouder heel actief bezig met educatie, knutselactiviteiten en de andere gastouder heeft de focus op actief bezig zijn en buitenactiviteiten. Zo heeft elke gastouder zijn kwaliteiten en dat is mooi om te zien. Dat is voor Gastouderbureau Charno een uitdaging om voor elke vraagouder/kind een juiste match te vinden met de gastouder. Ik merk dat Arno & Chantal dit met veel liefde en plezier doen.

De gastouders hebben een zeer verantwoordelijk en afwisselend beroep. Ze hebben zowel contact met de kinderen als met de vraagouders, administratie, educatie om bij te blijven op het gebied van de kinderopvang. Zij zorgen ervoor dat de opvangkinderen een veilig thuis hebben als de vraagouders gaan werken. Zij kunnen hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de professionele gastouder van Gastouderbureau Charno.
Sylvia

Sylvia

Hallo, ik ben Sylvia, getrouwd met Marcel en wonen in Breda. Wij hebben 2 zonen; Mitchel (13/07/1999) en Wesley (02/04/2002). Vanaf 1 december 2015 werk ik met veel plezier bij Charno. In 2015 heb ik de opleiding bemiddeling medewerkster met succes afgerond. Je kunt mij tegenkomen als de jaarlijkse risico-inventarisatie Veiligheid & Gezondheid (RI) bij de gastouders van Charno wordt afgenomen op de opvanglocatie. We zorgen er dan voor dat de gastkindjes veilig en gezond de opvang geboden krijgen. Ik houd me ook bezig met de evaluaties van de geboden opvang waar ik op kantoor contact heb met gast -en vraagouder.

Naast mijn werkzaamheden bij Charno werk ik nog 1 dag in de week bij “de thuiszorg” waar ik inmiddels 10 jaar werkzaam ben bij hulpbehoevende cliënten. De “zorg voor anderen” is een belangrijk geheel voor mij, welke ik dan ook met passie uitdraag. Ik hoop jullie allemaal binnenkort te ontmoeten tijdens mijn bezoek voor de risico-inventarisatie of een evaluatie.