Gastouder worden?

Waarom wil je gastouder worden?

  1. Het is heel goed te combineren met je gezinsactiviteiten.

  2. De werktijden kan je zelf aangeven en je kunt het nog verder uitbreiden om te starten als zelfstandige: ZZP, met daarbij alle fiscale voordelen. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Bakker Accountants & Adviseurs

  3. Om te starten als zelfstandigeā€ met daarbij alle fiscale voordelen.

  4. Je bent verantwoordelijk voor een stukje opvoeding van het kind.

  5. Voor advies en ondersteuning kan je bij het gastouderbureau terecht.

  6. Ervaringen uitwisselen met andere gastouders.

  7. Door scholing in de vorm van cursussen en themabijeenkomsten vergroot je niet alleen maar je werkervaring, maar krijg je ook leuke contacten met andere collega-gastouders.

  8. U dient aan bepaalde opleidingseisen van de selectiecriteria te voldoen, wanneer u als gastouder in ons bestand wilt worden opgenomen als ook in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK).

  9. U dient per 01-01-2010 aan een bepaalde opleidingseisen aan de selectiecriteria te voldoen, wanneer u als gastouder in ons bestand wilt worden opgenomen.

  10. Overeenkomsten tussen partijen onderling worden opgemaakt door GOB Charno.

Aantal opvangplaatsen:

Volgens de Wet kinderopvang mag een gastouder in de woning van de gastouder of vraagouder aan maximaal 6 kinderen van 0 tot 13 jaar opvang bieden. Daarbij worden eigen kinderen tot 10 jaar meegeteld. U mag niet meer dan 5 kinderen tegelijk opvangen, als deze kinderen allemaal jonger dan 4 jaar zijn. Dit is inclusief de eigen kinderen tot 4 jaar. Er mogen maximaal 4 kinderen van 0 en 1 jaar tegelijk aanwezig zijn, waarvan maximaal 2 kinderen van 0 jaar. Dit is ook weer inclusief eigen kinderen van deze leeftijd.

Administratie voor de gastouder:

Dagelijks/wekelijks of maandelijks bijhouden en administreren van de opvanguren aan de hand van de uur registratie.

Is dit werk iets voor u?

Dan verwelkomen wij u graag bij ons gastouderbureau en verwijzen we u naar het aanmeldingsformulier welke zo volledig mogelijk ingevuld dient te worden. Na uw aanmelding zal Charno u benaderen om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

In dit gesprek proberen wij een duidelijk beeld te krijgen van uw wensen en mogelijkheden ten aanzien van het opvangen van kinderen en van uw opvangsituatie. Gastouders die via gastouderbureau Charno kinderen gaan opvangen dienen aan de opleiding eisen en selectiecriteria te voldoen. Tijdens het intakegesprek komen deze zaken aan de orde.

Bekijk hier de selectiecriteria gastouder