Cursusaanbod/workshops 

KinderWijs TV

KinderWijs TV

De website van KinderWijs TV is geheel vernieuwd en op 1 mei online gegaan. Naast een compleet nieuw design is de site ook gemakkelijker in gebruik en overzichtelijker.
Pedagogische Component

Pedagogische Component

De Pedagogische Component is geaccrediteerd door Registerplein als erkende pedagogische scholing en wordt binnenkort een keuzecriterium op de vergelijkingswebsite Kinderopvang.org.

Met de Pedagogische Component draagt u bij aan professionalisering en transparantie binnen de gastouderopvang.

Meer informatie

PW 3 Kinderopvang voor gastouders

PW 3 Kinderopvang voor gastouders

De opleiding pedagogisch werker kinderopvang MBO3 is nu helemaal op maat gemaakt voor gastouders. Daarom noemen wij deze ook PW3 Kinderopvang voor gastouders. STOC houdt rekening met wat jij als gastouder al kunt en integreert wat je nog te leren hebt in jouw werk als gastouder. Op deze manier leer je al werkend en maak je tijdens jouw werktijd de opdrachten om jouw werk als gastouder naar the next level te tillen.

Meer informatie

Praktijk Perspectief

Praktijk Perspectief

Speciaal voor gastouders heeft Praktijk Perspectief een trainingsprogramma ontwikkeld waarin thema's aan bod komen waarmee gastouders dagelijks te maken hebben. Het trainingsprogramma is met name gericht op de communicatie tussen gastouder en kind, en gastouder en vraagouder.

Meer informatie

Leef Intens

Leef Intens

Ben jij op zoek naar een manier om de kinderen in je opvang meer rust te vinden ? Elk kind is anders. De een mijdt prikkels, de ander zoekt ze juist op. De een lijkt geen rust te kunnen vinden, waar de ander het juist fijn vindt om in een stil hoekje zijn eigen ding te doen. Hoe kun je deze kinderen met zoveel verschillende behoeften nu het beste helpen als gastouder ? Stap 1 is om meer inzicht te krijgen in de karakters van de verschillende kinderen en op welke manier zij gevoelig zijn voor prikkels. Als we met zijn allen, ouders, leerkrachten en gastouders het kind kunnen stimuleren om zichzelf te zijn, en we laten zien dat we het kind accepteren zoals ze zijn, kunnen we met zijn allen een grote stap maken. Om je te helpen organiseren wij veel webinars, workshops en events waar wij mensen samenbrengen om kinderen te helpen zichzelf te mogen zijn, om vervolgens door te ontwikkelen in zijn eigen comfortzone.

Meer informatie

Babygebaren leren? Dat kan hier!

Babygebaren leren? Dat kan hier!

Babygebaren leren is erg makkelijk en helpt je te communiceren met je kind als praten (nog) niet lukt. Babygebaren is een methode waarbij je je gesproken taal ondersteunt met gebaren. De motoriek van de handjes van je kind is veel eerder goed ontwikkeld dan de spieren die de mond sturen. Door het aanleren van simpele gebaren naast gesproken taal, geef je je kind de mogelijkheid om al op jonge leeftijd met jou te communiceren. Dit maakt jullie band nog specialer.

Meer informatie

EHBO Cursus voor kinderen bij Veiligheidscentrum in Oosterhout

EHBO Cursus voor kinderen bij Veiligheidscentrum in Oosterhout

We hebben een goede keuze gemaakt voor een organisatie die de juiste kwaliteit kan bieden voor het behalen van het EHBO en opleidingen verzorgt volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis en er na afronding een Oranje Kruis certificaat/diploma ontvangen wordt door de cursist/gastouder. Het behaalde diploma is 2 jaar geldig. Tegen de tijd dat het EHBO verloopt zal er automatisch een bericht worden toegezonden voor een herhalingscursus door ons

Vermeld bij de aanmelding dat je wilt deelnemen aan de EHBO cursus via GOB Charno voor het behalen van het EHBO diploma voor kinderen. Aanmelden kan door een mail te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het opleidingsinstituut waar onze voorkeur naar uitgaat: Veiligheidscentrum Oosterhout
Houtduifstraat 2A
4901 BP Oosterhout
Tel. 0162-434313
o.l.v. Joop Hensen (coördinator en hoofd opleidingen)

De cursusduur is 6 uur verdeeld over 2 avonden of op een zaterdag (een en ander hangt af van het aantal aanmeldingen). De prijs per cursist/gastouder bedraagt 99,95 EUR (incl. btw) en de betaling wordt via GOB Charno geregeld.
  • Het cursusbedrag dient vooraf te worden voldaan en kan ter declaratie worden aangeboden aan een aantal zorgverzekringsmaatschappijen. (informeer hier ook naar!)
  • De prijs is inclusief het Oranje Kruiscertificaat.

Meer informatie

EHBO

EHBO

De kosten voor de cursus kinder EHBO kunnen bij veel zorgverzekeringmaatschappijen in zijn geheel of gedeeltelijk worden gedeclareerd. Vraag dit na bij uw zorgverzekeringsmaatschappij.

Meer informatie

KIKI – Kansen in Kinderen

KIKI – Kansen in Kinderen

Kwaliteit, passie en persoonlijke ontwikkeling. Het zijn de kernwoorden van KIKI – Kansen in Kinderen, een uniek ontwikkelingsstimuleringsprogramma en de bijbehorende trainingen. Een programma voor élk kind van nul tot vier, omdat álle kinderen alles in zich hebben voor een optimale ontwikkeling. En daarbij, of juist: een training die als enige van alle ontwikkelingsstimuleringsprogramma’s gericht is op de persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden van de pedagogisch medewerker of gastouder zélf.

Meer informatie

Peuteractiviteitenweb

Peuteractiviteitenweb

Kinderen spelen graag de hele dag. Dat vinden wij belangrijk en willen dit blijven motiveren en aanmoedigen. De beroepskrachten spelen hierbij een belangrijke rol. Peuteractiviteitenweb heeft 39 thema's uitgebracht zodat de kinderen kunnen blijven spelen terwijl de ontwikkeling en de talenten van het kind spelenderwijs worden uitgedaagd en ondersteund. De activiteiten zijn goed in te passen in het dagritme van uw opvang. De thema's zijn kant-en-klaar waardoor u direct aan de slag kunt. Dat bespaart u veel (vrije)tijd!

Meer informatie

Kinderen Beter Begrijpen

Kinderen Beter Begrijpen

Kinderen Beter Begrijpen gaat soms vanzelf en soms ook niet. Deze pagina is voor alle opvoeders (mensen die met kinderen leven en/of werken). Het is mijn missie om hen te helpen kinderen nóg beter te begrijpen door middel van beeldentaal. Deze taal zie je terug in kindertekeningen en spel. Ik help jou dat te zien wat aan de oppervlakte niet direct zichtbaar is. Het is letterlijk een taal erbij. De taal van het kind. Grote mensen praten als er iets aan de hand is, kinderen tekenen en spelen liever. Soms is praten met kinderen niet genoeg. Bijvoorbeeld omdat een kind niet kan praten, niet wil raten of niet mág praten. Of omdat het de juiste woorden niet kent, zijn eigen gevoelens nog niet kan onderscheiden en benoemen. Dat leert een kind gaandeweg. Tot die tijd biedt de beeldentaal een uitkomst en je ziet het overal; thuis, op school, het kinderdagverblijf, ziekenhuis, praktijk. Noem maar op. Reden genoeg om je daar als opvoeder in te verdiepen en zo kinderen beter te begrijpen zodat zij krijgen wat ze écht nodig hebben. Ik geef tips, tricks, masterclasses over kindertekeningen lezen & begrijpen. Daarnaast heb ik 2 online trainingen: Kindertekeningen lezen & begrijpen en Opvoeden in verbinding.

Meer informatie

Adviesorganen